Нападателят на националния отбор на Босна и Херцеговина Един Джеко постави още един рекорд с фланелката на представителния тим. 32-годишният футболист вече е едноличен лидер по записани срещи с екипа на босненците, след като изигра своя мач номер 95 за страната при минималната победа с 1:0 у дома над Австрия. Играчът на Рома остави зад себе си защитника Емир Спахич, който беше досегашният рекордьор по участия с националната фланелка с 94.

Освен по изиграни мачове, Джеко държи и рекорда по отбелязани голове, като е вкарал 52 пъти. Офанзивният футболист може да мине границата от 100 мача по време на квалификациите за Европейското първенство през 2020 година. 

Босна и Херцеговина постигна втора поредна победа в Лига "В" на Лигата на нациите, след като се наложи с 1:0 като домакин над Австрия.  С успеха играчите на Роберт Просинчки запазиха първото място в група 3 с 6 точки, докато Австрия и Северна Ирландия все още нямат актив. Единственото попадение на стадион "Билино Поле" в Зеница реализира Един Джеко, който бе точен в 78-мата минута с удар с левия крак от малък ъгъл.

Както преди няколко дни срещу Северна Ирландия, така и сега босненците оставиха съперникът да диктува играта и чакаха своя шанс. Той дойде 12 минути преди края, когато Джеко завърши една контраатака и донесе радост на над 12 000 зрители по трибуните.