Във вторник вечерта Италия загуби много тежко с 2:5 от Германия в Лигата на нациите, като „адзурите“ не бяха допускали пет гола от далечната 1957 година, когато това им се случи срещу Югославия.

Вратарят на тима Джанлуиджи Донарума пък изобщо не беше в добро настроение след мача и реагира остро на един от въпросите на журналистите.

„Ядосани сме. Нямаме оправдание, трябва колкото се можем по-скоро да излезем от това състояние и да покажем истинското си лице. Днес не показахме нищо. Бяхме уморени след 4 мача за 15 дни в края на сезона, но не си търсим алиби. Трябва да се погледнем в очите и да анализираме случилото се“, заяви Донарума.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

„Всички направихме грешки. Да, при 0:4 можех да изчистя топката по-добре, но важното е да се учим от грешките и да израстваме”, продължи стражът на Пари Сен Жермен, след което една от репортерките припомни, че той не за първи път допуска подобен гол след върната от защитник към него топка.

„Кога се е случвало преди? Когато ме фаулираха срещу Реал Мадрид ли? Ако ще спорим за тези неща - добре. Тук съм, за да говоря за отбора. Ако искате да ме обвините - ОК, ще поема вината за загубата. Аз съм капитан на този тим и няма да наведа глава. Опитвате се да направите нещо голямо от една грешка”, отговори ядосано Донарума.

Вратарят добави, че смята за проява на неуважение опита на Йосуа Кимих да го прехвърли от центъра в последните секунди на мача.