Германия разби Италия с 5:2 мач от в Лига А, Група 3. Домакините откриха чрез Йозуа Кимих, който за втори път в това издание на Лигата на нациите поразява вратата на Скуадра Адзура, а в добавеното време на първото полувреме Илкай Гюндоган удвои преднината от дузпа. В началото на втората част Томас Мюлер реализира и трето попадение във вратата на Джанлуиджи Донарума. Малко по-късно с две попадения на Тимо Вернер Германия поведе с 5:0, но десетина минути преди края на двубоя Вилфред Ньонто с дебютното си попадение за "адзурите" намали, а Алесандро Бастони в заключителните секунди на двубоя оформи крайния резултат.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

След успеха Германия излезе на втората позиция в групата с актив от шест точки, с една повече от третия Италия, докато изненадващ лидер е Унгария със седем, след като спечели изразително с 4:0 като гост на Англия.

Домакините стартираха агресивно двубоя и в началните минути Тимо Вернер получи в наказателното поле, но се засуети и Джанлуиджи Донарума не бе застрашен.

В 7-ата минута Лерой Сане проби отлично и стреля от границата на наказателното поле покрай десния страничен стълб. Гостите отговориха мигновено. Фратези центрира остро в наказателното поле, където Джакомо Распадори бе оставен непкрит и стреля отблизо, но Мануел Нойер се намеси блестящо, а след това парира и добавката от Гньонто.

В 11-ата минута Бундестимът откри резултата. Раум получи отляво от Тимо Вернер. Левият защитник центрира в наказателното поле, където Йозуа Кимих овладя спокойно и реализира хладнокръвно по земя.

Следващите две възможности за попадение бяха от корнери, но първо Антонио Рюдигер не успя да се разпише, а след това Браян Кристанте не сполучи при своя опит.

След половин час игра Германия можеха да удвоят преднината си, но изстрел отблизо на Йонас Хофман бе отразен решително от Джанлуиджи Донарума. Домакините продължиха да действат по-агресивно и не позволяваха на Скуадра Адзура да се приближи до вратата на Мануел Нойер. В 39-ата минута вратарят на Италия улови плътен изстрел на Лерой Сане.

Пет минути преди края на първото полувреме Лерой Сане продължи към Тимо Вернер в наказателното поле. Нападателят стреля в близкия ъгъл, което принуди стражът на гостите за пореден път да се намесва решително.

Дълбоко в добавеното време на първата част главният съдия Ищван Ковач посочи бялата точка, след като Алесандро Бастони фаулира в наказателното поле Йонас Хофман. Зад топката застана Илкай Гюндоган и с изстрел в средата удвои преднината на тима си.

Италия стартира агресивно втората част и още в началните секунди Браян Кристанте отправи опасен изстрел покрай левия страничен стълб.

В 51-ата минута Бундестимът увеличи преднината си. Томас Мюлер се възползва от грешка в отбраната на гостите и с мощен удар в левия ъгъл реализира трето попадение.

Четири минути по-късно Нойер спаси удар на Барела, като останаха съмнения дали топката е преминала голлинията, но така или иначе беше отсъдена засада на халфа. В 60-ата минута Вернер получи топката на добра позоция, но изстрелът му беше твърде слаб и Донарума се справи с него.

В 68-ата минута Германия увеличи преднината си. Домакините комбинираха отлично и след подаване на Серж Гнабри Тимо Вернер реализира отблизо.

Малко над 90 секунди по-късно нападателят реализира и второто си попадение в мача. Германия се възползва от грешка при изнасянето на топката от Джанлуиджи Донарума, след което реализира хладнокръвно.

В 79-ата минута Италия намали изоставането си, след като Вилфред Ньонто засече отблизо в мрежата на Мануел Нойер.

В заключителните минути на двубоя Антон Щах бе близо до шести гол, но от добра позиция не успя да намери целта.

Дълбоко в добавеното време Алесандро Бастони с глава оформи крайния резултат.

ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ 5:2

1:0 Йозуа Кимих 11'

2:0 Илкай Гюндоган 45+2'-д.

3:0 Томас Мюлер 51'

4:0 Тимо Вернер 68'

5:0 Тимо Вернер 69'

5:1 Вилфред Ньонто 79'

5:2 Алесандро Бастони 90+3'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Клостерман, Зюле, Рюдигер, Раум, Гюндоган, Кимих, Хофман, Мюлер, Сане, Вернер

Селекционер: Ханзи Флик

ИТАЛИЯ: Донарума, Калабрия, Манчини, Бастони, Спинацола, Кристанте, Фратези, Барела, Политано, Гньонто, Распадори

Селекционер: Роберто Манчини

Гл. съдия: Ищван Ковач (Рум)

Стадион: "Борусия Парк"