Селекционерът на тима на Хърватия Здравко Далич остана доволен от факта, че отборът му ще играе за пореден път на финал за международен трофей.

„Искам първо да поздравя играчите и феновете, те направиха супер обстановка. Нашето първо полувреме не беше много добро, но след това показахме характер. След сребърния медал от 2018 и бронзовия от 2022 се надявам този път да е злато. Да спечелиш срещу Нидерландия на техния стадион, където нямат загуба от 23 години е голям успех, заслужена награда. Това е една от най-важните победи на националния отбор, бих я нарекъл историческа“, каза хърватинът.

Gulliver/GettyImages
62 снимки

„Изиграхме блестящ мач, каквато и беше целта ни. Първите 20 минути бяха трудни, но след това много подобрихме представянето си. След гола на Крамарич показахме максимума от възможностите си. Жалко, че допуснахме попадение в последната минута, но след това демонстрирахме характер в продълженията“, коментира капитанът на „ватрените“ - Лука Модрич.

„Феноменално! Още една историческа победа. Беше огромен успех, че се класирахме за финалната четворка, а вече сме и на финал. Сега се надяваме да спечелим златото“, каза халфът Марио Пашалич.