Вратарят на Фулъм Бернд Лено заяви, че е отказал поканата на националния селекционер на Германия Юлиан Нагелсман за предстоящите мачове от Лигата на нациите, след като му е казано, че няма да играе.

Лено заяви пред вестник "Билд", че е разговарял по телефона с Нагелсман и с треньора на вратарите Андреас Кроненберг.

"Казаха ми, че ще бъда част от отбора, но няма да получа игрово време. Ето защо реших да остана да тренирам в Лондон", разкри той.

32-годишният Лено има само 9 срещи за Бундестима, защото беше трети избор след Мануел Нойер и Марк-Андре тер Щеген. Нойер се оттегли от международния футбол, а Тер Щеген е извън терена за месеци заради тежка контузия на коляното.

Нагелсман номинира Оливер Бауман, Александър Нюбел и Янис Блазвих за мачовете в петък в Босна и Херцеговина и три дни по-късно срещу Нидерландия. На Бауман е обещано да започне в първия двубой.

"Юлиан знае, че винаги ще бъда там, когато имат нужда, и наистина мога да помогна на отбора. На 32 години вече не съм без опит, никога не съм имал претенции към Мануел и Марк, винаги съм се раздавал. За мен е голяма чест да играя за националния отбор и това си остава моята цел", добави Лено.

Отсъствието на стража, обявено в края на септември, доведе до полемика. Бившият германски нападател Фреди Бобич каза пред Sky TV: "Не разбирам защо го няма в състава".

Бившият вратар Роман Вайденфелер заяви: "Според мен Бернд Лено има най-голям международен опит. За мен той определено е добър вратар, който трябва да бъде в тима"./БТА