Албания постигна важна победа с 2:1 над Украйна на неутралния терен на epet ARENA на 7 септември 2024 година. Срещата предложи много емоции и силна игра, като албанците демонстрираха характер и тактическа дисциплина.

Първото полувреме премина без голови ситуации, с равностойна игра и малко шансове пред двете врати. Втората част обаче беше изпълнена със събития и драма. Украйна успя да открие резултата в 49-та минута, когато Юрий Конопля се разписа след хубаво подаване от Виталий Миколенко.

Албания не се предаде лесно и бързо отговори с два гола. В 54-та минута Исмаили изравни резултата, а само 12 минути по-късно, Яспер Асани вкара втори гол, след като получи топката от Рамуш Манай.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но усилията им не бяха достатъчни, за да преодолеят опитните албанци. Албания се защитаваше уверено и контролираше играта в последните минути. Въпреки напъните на Украйна, включително пропуски от Ярмоленко и Малиновски, резултатът остана 2:1 за Албания.

Победата на Албания е значителен успех и поставя отбора в добра позиция в групата, докато Украйна ще трябва да се съвземе и да направи корекции в следващите мачове.