Националният отбор на Швеция записа първа победа във второто издание на турнира Лига на нациите, след като тази вечер „трите корони“ надвиха с 2:1 световния вицешампион Хърватия на „Френдс Арена“ в Стокхолм. Деян Кулушевски в 36-ата минута и Марус Даниелсон в добавеното време на първата част отбелязаха попаденията за домакините. Даниелсон пък си вкара и автогол в 81-ата минута.  

Футболистът на Ювентус откри резултата в 36-ата минута. Микаел Лустиг намери Кулушевски отдясно пред наказателното поле, а нападателят се справи с Матео Ковачич и с хубав удар по тревата намери далечния ъгъл Доминик Ливакович – 1:0.

Във втората минута на добавеното време Себастиан Ларсон центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Маркус Даниелсон стреля с глава и реализира за 2:0.

През втората част интересни ситуации липсваха, а хърватите се добраха до едно попадение в 81-ата минута.  Топката бе центрирана отляво в наказателното поле, където на далечната греда Иван Перишич игра с глава, а топката рикошира в Даниелсон и тя влезе във вратата му. При този резултат приключи и срещата.

И двата тима нямат шанс да се класират за финалната фаза на турнира, като ще се борят за своето оставане в Лига А. В последните си мачове Швеция гостува на Франция, докато Хърватия приема Португалия.