Националните отбори на Полша и Италия направиха нулево равенство (0:0) в пореден мач от група 1 на дивизия „А” от турнира Лигата на нациите. Със сигурност италианците могат да съжаляват, че не си тръгват с трите точки от Гданск, но така и не успяха да надиграят своя съперник. Полша също можеше да се разпише през втората част, но и те не успяха да затруднят особено Джанлуиджи Донарума. Големият проблем е за поляците и Байерн Мюнхен, след като звездата Роберт Левандовски напусна контузен терена.​По-рано в тази група Босна и Херцеговина и Нидерландия завършиха 0:0.

Италианският селекционер Роберто Манчини заложи на триотo в атака Лоренцо Пелегрини, Федерико Киеза и Андреа Белоти. В средата на терена си партнираха Жоржиньо, Николо Барела и Марко Верати. Поляците пък разчитха на голямата си звезда Роберт Левандовски, който очаквано поведе атаката.

Италианците имаха блестящ шанс да открият резултата на прекрасната арена в Гданск. Белоти центрира отляво за Федерико Киеза в наказателното поле, но новият футболист на Ювентус от три метра не намери очертанията на Фабиански и топката отиде аут. В 16-ата поляците организираха контраакция, при която Левандовски за малко да стреля, но в последния момент топката беше избита от Емерсон Палмиери. Полека-лека поляците се разиграха и първият им шанс дойде малко преди да дойде 30-ата минута. Йожвяк засече центриране отдясно с глава, но без проблеми за Донарума.

В 52-ата минута Йожняк опита да изненада Донарума с удар от малък ъгъл, който имаше предопаставки за центриране, но стражът на Милан боксира в ъглов удар. В 64-ата минута "скуадра адзура" стигна до второто си 100-процентово положение, но и то беше пропуснато. Тогава Емерсон Палмиери получи пас на 4-5 метра от голлинията, но изстрелът му с глава не намери целта. В самия край на мача Гросицки бе оставен вляво на наказателното поле на "скуадра адзура" и комбинира с Линети. На него обаче малко не му достигна да наруши ритъма в отбраната на Италия, след като Черби с крак блокира опита на поляка.

Съставите:

ПОЛША: Фабиански, Кедзиора, Глик, Валукиевич, Бережински, Криховяк, Модер, Шимански, Клих, Йожвяк, Левандовски

ИТАЛИЯ: Донарума, Флоренци, Бонучи, Черби, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Верати, Киеза, Пелегрини, Белоти