Роберто Мартинес смята, че отборът му е бил ощетен срещу Италия с решението да се отсъди дузпа, но допълни и че не е разочарован от двете загуби на тима си. Белгия първо загуби с 2:3 от Франция на полуфиналите, а днес отстъпи и на европейския шампион с 1:2 в срещата за бронза.

"През първото полувреме на полуфинала с Франция показахме това, което сме работили с играчите през последните 3 години", каза испанецът. - Ако сравните този мач със срещата с Франция от 2018 година, то разликата е много голяма. Сега сме длъжни да се учим да контролираме играта и в двете фази. Участието на финалния турнир на Лигата на нациите ще ни помогне да се опитаме да осъществим целите си за следващата година".

Според наставникът обаче нарушение преди дузпата за Италия не е имало и съдията е бил длъжен да се възползва от VAR при спорното положение. В 63-ата минута Кастан получи жълт картон за нарушение в наказателното пале срещу Киеза и сръбският арбитър посочи бялата точка, от която Берарди реализира. “Когато VAR беше използван в полуфинала, ние останахме разочаровани. Защо технологията не влезе в употреба и днес обаче, след като реферът очевидно имаше нужда да погледне”, попита Мартинес.