Селекцията на Андрий Шевченко – Украйна, направи изненадата на вечерта и победи Испания при домакинството си в пореден мач от Лигата на нациите. Големият герой пред 20-те хиляди зрители на „Олимпийския стадион” в Киев бе Виктор Циганков, който в 76-ата минута хвърли в екстаз украинските привърженици.

Успехът остави украинците на трето място, но те вече са с шест точки, докато Испания е със седем и е лидер, на точка пред втория Германия.

В 22-ата минута капитанът на гостите Серхио Рамос отправи чудесен удар от свободен удар, но Бущан с една ръка изби в ъглов удар. Миг по-късно Испания поиска игра с ръка в наказателното поле от украински играч, но главният съдия бе категоричен, че нарушение на правилата няма.

Първият точен удар за Украйна дойде в 25-ата минута, когато бранителят Миколенко стреля с глава, но не успя да застраши вратата на Давид де Хеа, който уверено улови. В 323-ата минута пък хората на Луис Енрике създадоха красиво нападение отдясно. Адама Траоре нахлу в наказателното поле на Украйна и подаде по земя към Родриго Морено. Той веднага комбинира по земя с Каналес, който стреля от изгодна позиция с левия крак, но край левия страничен стълб на Бущан.

В 39-ата минута Мерино от гостите стреля силно от средна дистанция, ала украинският страж внимаваше улови. Второто полувреме стартира ударно за домакините. Зубков бе намерен в наказателното поле на Испания след бързо разиграване на топката по земя и стреля с десния крак, но неточно, след като беше "очи в очи" с Де Хеа. Все пак страничният рефер отсъди засада, която остана силно дискусионна.

В 64-ата минута халфът на Ман Сити Родри отправи мощен изстрел по земя от 20-ина метра, но топката прелетя плашещо близо край десния страничен стълб на Бущан. Шест по-късно Феран Торес изведе великолепно Оярсабал в наказателното поле на украинците и само доброто скъсяване на ъгъла на Бущан предотврати сигурен гол във вратата на домакините.

В 76-ата минута домакините създадоха страхотно нападение. Ярмоленко с превъзходен пас разсече испанската отбрана и подаде за Циганков. Той напредна покрай Пау Торес и с кинжален удар матира Де Хеа - 1:0. Последва моментален натиск на испанците, а в 85-ата Траоре достави за Олмо, който стреля с глава, но ударът на играча на РБ Лайпциг прелетя доста неточно.

Украйна - Испания 0:0

Украйна: Бущан, Караваев, Забарний, Миколенко, Собол, Сидорчук, Макаренко, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук, Зубков.

Испания: Де Хеа, Регийон, Пау Торес, Рамос, Навас, Каналес, Родри, Мерино, Траоре, Фати, Родриго.