За първи път от близо три декади 51-годишният Мартин Ридъл няма да може да подкрепя националния отбор на Шотландия в гостуване. Мартин е един от най-лоялните фенове на Шотландия, следвайки островитяните във всеки мач като гост в последните 30 години. Сега той признава, че страда, защото няма да може да присъства на навярно един от най-важните мачове – срещу Сърбия.

Шотландия излиза срещу „плавите” тази вечер в решителен мач за класиране на Европейското първенство, но заради рестрикциите около коронавирус УЕФА не позволява фенове на „Мала Маракана”, което е тежко за Мартин. „Ако трябва да бъдем точни, са изминали 20 години от последния ми пропуск на гостуване. Бил съм на 75 мача – в Литва пет пъти, в Казахстан, на Фарьорските острови, Перу, Мексико. Световното във Франция 1998 ми е най-запомнящият момент”, казва Мартин.

„Ще гледам мача вкъщи, което е глупаво. Тези моменти са, за да ги споделяш с хора. След тежки загуби имаме шанс в края на 2020 да се класираме на Европейско първенство. Трудно ми е да го приема. Нищо не може да се сподели с насладата да си на стадиона, прегръщайки хората около теб, защото го правите за своята нация”, коментира още Ридъл.