Холандия задълбочи кризата в Германия, след като се наложи с 3:0 на „Йохан Кройф Арена“, в Амстердам, в мач от група 1 на Лигата на нациите. Попаденията за „лалетата“ реализираха Върджил ван Дайк в 30-ата, Мемфис Депай в 87-ата и Джорджинио Вайналдум в 90+3-ата минута. Това е първи успех на холандците над Бундестима от 16 години насам. Това е първи успех за Холандия под ръководството на Роналд Куман в официални мачове. Холандия записа най-убедителната си победа срещу Германия във всички 23 мача между двата отбора. Бундестимът записа исторически провал – няма отбелязан гол в три последователни официални мача. Голът на Вайналдум е първият за Холандия в добавено време отвъд 90-ата минута в мач срещу Германия от какъвто и да е характер.

Първата ситуация в мача се откри пред състава на Германия в 15-ата минута. Тимо Вернер бе изведен на отлична позиция, но ударът му не бе точен. Три минути по-късно Яспер Силесен направи страхотно спасяване, като отрази удар на Томас Мюлер.

Холандия поведе с 1:0 в 30-ата минута. Мемфис Депай центрира от корнер в наказателното поле на Германия, където Мануел Нойер увисна, Райън Бабел стреля с глава, топката срещна напречната греда. След това при добавката Върджил ван Дайк вкара топката с глава във вратата на Германия.

Джорджинио Вайналдум отправи много опасен удар в 37-ата минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Нойер.

Пред Томас Мюлер се откри страхотна възможност в 38-ата минута. Той бе оставен непокрит в наказателното поле на Холандия, но ударът му не бе точен.

Пред Лерой Сане се откри добра възможност в 62-ата минута, но ударът му бе блокиран от защитник на Холандия и топката излез в корнер.

Германия организира добра атака в 65-ата минута. Йосуа Кимих комбинира със Сане, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Силесен.

Бундестимът продължи да доминира през второто полувреме. Юлиан Дракслер отправи много хубав и опасен удар от въздуха в 70-ата минута, от границата на наказателното поле на Холандия, но топката премина над напречната греда на вратата на Яспер Силесен.

Тони Кроос стреля от фаул в 74-ата минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Силесен.

Мануел Нойер направи добро спасяване в 76-ата минута, когато спаси удара на Мемфис Депай.

Холандия удвои своята преднина в 87-ата минута. Домакините организираха чудесна контраатака. Куинси Промес направи страхотен спринт, навлезе в наказателното поле на Германия, след което подаде към Депай, който остана сам срещу Нойер и не пропусна да вкара.

Яспер Силесен направи ново много добро спасяване в 89-ата минута, когато отрази опасен удар на Тимо Вернер.

В първата минута на добавеното време на мача след удар на Мемфис Депай топката срещна напречната греда.

Холандия успя да вкара трети гол в заключителните секунди на добавеното време на срещата. Домакините откраднаха топката в половината на Германия, след което Вайналдум финтира Жером Боатенг, излъга Хумелс и прати топката във вратата на Нойер.

Холандия е втори в групата с 3 точки, Германия е с 1, а Франция е лидер с 4.