Отборът на Германия не позволи да бъде победен в мача си за Лигата на нациите от Швейцария, след като двата отбора направиха зрелище в Кьолн, завършвайки 3:3. На два пъти селекцията на Йоаким Льов губеше в резултата, а головете за швейцарците паднаха от Марио Гавранович (5, 57) и Ремо Фройлер в 26-ата.

Тони Кроос влезе в Клуб 100

Тимо Вернер намали първо резултата в 28-ата, а Кай Хавертц изравни в 55-ата, за да дойде второто изравняване от Серж Гнабри след точно час игра на „РайнЕнерги Щадион”. В самия край на мача пък бранителят Фабиан Шер си изкара втори жълт картон и бе изгонен от съдията Буке, но равенството в Кьолн се запази.

В петата минута безобразна грешка в отбраната на германците бе наказана от Швейцария. Фройлер върна избита топка от корнер в наказателното поле на домакините и отблизо Гавранович също с глава порази германската врата – 1:0.

Шокът за германците в Кьолн бе пълен в 27-ата минута, след като Харис Сеферович пусна пас отляво по земя за Фройлер, който с великолепен прехвърлящ изстрел елиминира Мануел Нойер и вкара втория гол – 2:0.

Двойният актив на гостите трая само 120 секунди, след като Тимо Вернер намали изоставането на Германия с попадение. Нойер шутира силно напред, а Хавертц видя Вернер в средата на терена. Звездата на Челси напредна и влезе в полето на Швейцарците и с удар по земя намали – 1:2. В следващите минути Маншафта имаше превес, а Ян Зомер направи отлично спасяване в 35-ата минута след удар на Госенс.

Десет минути след старта на втората част Хавертц изравни а 2:2. Офанзивният халф на Челси открадна дълъг пас в средата на терена от швейцарците и напредна отдясно към наказателното поле на Зомер и с премерен изстрел изравни резултата. Две по-късно обаче тимът на Владимир Петкович отново поведе напред. Харис Сеферович бе видян в наказателното поле на германците и стреля към вратата, но Нойер отрази. Топката се върна в Сеферович, който с пета се опита да елиминира стража на Германия, но той отново отби напред, за да дойде удар на Гавранович – 2:3.

По-малко от 180 секунди по-късно отборът на Йоаким Льов отново се радваше. Тимо Вернер отдясно видя прекрасно Серж Гнабри и играчът на Байерн с петичка за втори път изравни резултата – 3:3.

ГЕРМАНИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ 3:3

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Клостерман, Гинтер, Рюдигер, Госенс, Кроос, Кимих, Горетцка, Гнабри, Хаверц, Вернер

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Родригес, Шар, Елведи, Видмер, Зубер, Джака, Фройлер, Шакири, Гавранович, Сеферович