Националният отбор на Гърция постигна комфортна победа с 3:1 над Северна Ирландия в последен мач от група 2 на дивизия „С“ на турнира Лигата на нациите. Мачът бе протоколен за южните ни съседи, които вече бяха спечелили групата, докато за гостите той бе от изключителна важност в битката за оцеляване в дивизията.

Въпреки това „елините“ се наложиха с 3:1, но гостите извадиха късмет, че в другия мач Косово победи Кипър с 5:1 и така ирландците се спасиха на косъм от изпадането.

Димитрос Пелкас даде преднина на домакините в 14-ата минута, но само четири по-късно Шейн Лейвъри възстанови равенството.

През второто полувреме обаче гърците изковаха победата си с попадения на Йоргос Масурас в 55-ата и Петрос Манталос в 80-ата минута.

По този начин Гърция завършва на първото място с 15 точки и преминава в по-горната дивизия „B“. Северна Ирландия приключва на третата позиция с 5 точки, колкото има и четвъртият Кипър, който обаче е с по-лоша голова разлика и това се оказа решаващо за крайното класиране.