Националният отбор на Германия започна подготовката си за мачовете от турнира на УЕФА Лига на Нациите под парещото слънце на лагера им в испанския курорт Марбея, а в същото време селекционерът Ханзи Флик следеше внимателно играчите как работят.

Флик имаше на разположение тази сутрин 16 полеви играчи и трима вратари, а втора тренировка за деня не е предвидена.

Някои играчи, като например Йосуа Кимих – полузащитник на Байерн Мюнхен, и крилото Марко Ройс от Борусия Дортмунд, се възползваха от предложението на ръководството и взеха в Марбея жените и децата си.

Тримата футболисти, които участваха на финала в турнира за Купата на Германия – Лукас Клостерман и Бенямин Хенрихс от РБ Лайпциг, както и Нико Шлотербек от Фрайбург, работиха във фитнеса, но с по-лека програма. Точно преди те да влязат, оттам излязоха Кай Хаверц и Антонио Рюдигер (Челси), както и Карим Адейеми (РБ Залцбург), за които фитнесът имаше по-натоварваща роля.

Единствен днес ще пристигне по-късно след обяд халфът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган, който получи малко повече свободно време, за да празнува титлата снощи.

„Най-голямото предизвикателство пред нас треньорите е да дозираме работата така, че накрая преди мачовете всички да са на най-високо ниво. След такъв дълъг и натоварен сезон, без никаква почивка почти, играчите трябва да се пуснат в Лигата на Нациите и там също трябва да бъдат перфектни. Това е голямо предизвикателство. Затова тренировките сега ще имат и много по-индивидуален подход, който е изключително важен“, каза Флик.

Именно и заради това е решено който иска да идва в Марбея с жените, децата и приятелките си.

Германия започва участието си на турнира Лига на Нациите като гост на европейския шампион Италия на 4-и юни, а три дни по-късно приема Англия в Мюнхен. На 11-и гостуват на Унгария преди да приключат на 14-и с домакинство на Италия в Мьонхенгладбах.