Вицекапитанът на Испания Серхио Бускетс говори пред медиите на брифинга преди дуела на „Ла Роха” с Украйна. Играчът има 119 мача за испанския национален тим, като не мисли за отказване.

За отказването от Испания: Гледам сезон за сезон, тъй като вече не съм на 20 години. Не мога да гледам много напред в бъдещето. Чувствам се добре сега и имам голям ентусиазъм.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

За лимитите: Всеки се усеща по различен начин, така е и при мен, затова гледам сезон за сезон. Малко е странна ситуацията, в която живеем сега, но съм щастлив да съм тук и се надявам това да продължи дълго, но не знам колко.

За позицията си: Футболът се развива. Аз се чувствам добре навсякъде. Трябва да „четеш” играта и да намираш правилната позиция, за да адаптираш стила си.

Тежката програма: Ситуацията изненада всички. Разбирам ФИФА, УЕФА, Ла Лига, тъй като е така сега. Изисква се много, с къси почивки. Добре ще е да се намери друго решение, тъй като е много трудно. Не можем и да се подготвим добре.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

За критиките: Всеки е критикуван. Горд съм да изиграя седмия си мач, тъй като работата ми е добра явно. Конструктивната критика е добре дошла – част от футбола е.

За Микел Мерино: Той е чудесен играч, физически здрав. Може да играе главна роля в играта. Родри също е тук, а него много го обичам. Играе за голям клуб с невероятен треньор, от който може да научи нещо.

За Барселона: Не е сега моментът да говорим за Барса. Иначе, мога да говоря пет-шест часа в детайли. Не беше най-добрата ни година и това е ясно. Не само индивидуално, но и като колектив. Футболът е отборен спорт. Сега имаме възможност и се надяваме да я използваме.