Германия бе в серия от две поредни загуби, но не позволи тя да продължи. Бундестимът победи Русия с 3:0 в контролна среща, играна в Лайпциг. Момчетата на Йоги Льов демонстрираха сериозно израстване в сравнение с последните им двубои като по този начин направиха идеална репетиция преди двубоя срещу Холандия в понеделник, който е решителен за оставането на немците в Лига А на Купата на Нациите.

В Лайпциг домакините стигнаха до успеха след голове още през първото полувреме, а във втората част двубоят бе в доста по-ниско темпо.

Германия поведе още в 8-ата минута, когато Тимо Керер пусна извеждащ пас към Серж Гнабри. Той пък моментално продължи към Лерой Сане, който реализира без проблеми.

Едва около 20-ата минута руснаците се поокопитиха и осъществиха няколко добри атаки.

В 23-ата минута Сане можеше да реализира отново, но стреля в ръцете на Лунев. Второто попадение обаче не закъсня. 2 минути по-късно то бе реализирано от Никлас Зюле. След центриране от корнер на първа греда Антонио Рюдигер отклони с глава към Зюле, който от близко разстояние засече за 2:0.

В 40-ата минута пък Серж Гнабри възнагради добрата си игра с попадение. Той бе изведен зад защитата от прекрасния пас на Кай Хаверц, след което с качествен изстрел реализира третия гол в двубоя.

В началото на втората част, започнала без промени, гостите опитаха да бъдат по-агресивни. В 48-ата минута Йонов пропусна добър шанс за гол след пропуск от 12 метра.

Двубоят продължи доста по-равностойно като дори може да кажем, че руснаците бяха по-активни в следващите минути. Смените обаче започнаха да се осъществяват една след друга и това определено повлия на динамиката на двубоя.

В 83-ата минута Газински пропусна шанс за почетен гол, а Юлиан Бранд пък в самия край бе близо до ново германско попадение след изстрел от 15 метра, който мина на сантиметри покрай страничния стълб.

Това бе и последната опасност в двубоя, който закономерно завърши с класически успех за Бундестима.