Двубоят от Лигата на нациите Швейцария - Украйна е под въпрос заради големия брой играчи на домакините, заразени с коронавирус. Селекционерът Андрий Шевченко призна, че се чакат резултатите от повторните тестове, след които ще стане ясно дали ще има мач утре вечер в Люцерн.
 
„Разбирам ситуацията, в която се намираме. Извикахме три нови момчета в националния отбор. Знаем със сигурност, че са здрави, тъй като преминаха тестовете сутринта. Отборът се подготвя за мача. Очакваме повторни тестове. Ако имаме достатъчно футболисти, които да изиграят мача, ще излезем и ще играем. Ще получим резултатите от теста и ще подготвим група от налични играчи за срещата.
 
Ако трябва, ще направим тестовете отново. Ние спазваме правилата. Швейцария и Украйна са спечелили правото да участват в тази група на Лигата на нациите, защото разполагат с много добри отбори", заяви Шевченко.
 
Заради положителни проби от отбора на Украйна първо отпаднаха Андрий Ярмоленко, Виктор Циганков, Виктор Коваленко и Сергей Сидорчук. Вчера по същата причина бяха освободени вратарят Дмитрий Ризник и защитниците Едуард Собол и Евгений Макаренко. Заради многото карантинирани бяха извикани халфовете Сергей Булец, Георги Судаков и Александър Назаренко.