Бранителят Кайл Уокър заяви, че бившият му съотборник в Тотнъм - Киърън Трипиър, заслужава напълно мястото си като десен халф-бек в тима на "шпорите" и националния отбор на Англия. 

Откакто Гарет Саутгейт пое тима, Трипиър има свободата да се движи "напред-назад" по десния фланг, като тази му роля бе отстъпена именно от Уокър . 

Двамата бяха съотборници в Тотнъм, но през миналото лято Кайл премина в Манчестър Сити, оставяйки шанса на Трипиър да развие своите умения по десния фланг на отбраната на Тотнъм.

Трипиър впечатли на Световното първенство в Русия, като златният му миг дойде в полуфинала срещу Хърватия, когато реализира от пряк свободен удар. Въпреки това съперникът успя да обърне срещата и да елиминира "Трите лъва" (1:2 след продължения).
 
"За мен Киърън заслужава да играе в следващите мачове на Англия, защото той направи прекрасно Световно първенство. Аз преминах отдясно на тройката защитници, докато той играе като халф бек. Страхотен е", сподели Кайл Уокър за съотборника си преди гостуването на Англия на Испания в турнира Лига на нациите в понеделник вечер.