Отборите на Швейцария и Испания не се победиха, завършвайки при резултат 1:1 в среща от група 4 на Лига А от Лигата на Нациите. "Кръстоносците" водеха през почти целия мач, но с гол на Жерар Морено в края момчетата на Луис Енрике спасиха една точка. Сергио Рамос, от своя страна, се превърна в абсолютен антигерой навръх рекордния си 177-ти мач с екипа на Испания, пропускайки не 1, а цели две дузпи в мача. 

Двата тима започнаха с равностойни действия и в първите 20 минути си размениха по няколко неточни и блокирани изтсрели от средна и далечна дистанция. 

В 19-та минута дойде и първият добър шанс. Джердан Шакири беше изведен на хубава позиция и с мощен удар накара Унай Симон да се намеси брилянтно, за да опази мрежата си суха. 

Момчетата на Владимир Петкович обаче продължиха да са по-активни и в 26-та минута "кръстоносците" поведоха. След хубав комбинация между Бреел Емболи и Ремо Фройлер, последният си намери пространство в наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на испанския страж за 1:0.  

Три минути по-късно Рикардо Родригес опита си късмета от пряк свободен удар, но Симон беше на място да спаси. 8 минути по-късно беше ред за добра намеса и от Ян Зомер, който не позволи на удар Фабиан Руис да навести мрежата му.

Натискът на "иберийците" се засили в последните минути и в рамките на 3 минути в края първо Микел Оярзабал затрудни Зомер, преди Феран Торес да пропусне от добра позиция с последния шанс за полувремето. 

Началото на второто полувреме отново не беше щастливо за испанците, които изпуснаха дузпа в 58-та минута. Серхио Рамос застана зад топката, след като Рикардо Родригес игра с ръка в собственото си наказателно поле. Празнуващият рекордният си 177 мач Рамос обаче профука шанса от 11 метра, а Ян Зомер се отчете с решително спасяване. 

Драмата обаче тепърва предстоеше. В 80-та минута Нико Елведи беше изгонен за втори жълт, респективно червен картон, след като направи дузпа в наказателното си поле. Зад топката отново застана Серхио Рамос, но по сензационен начин изпусна и втория си шанс от 11 метра след нова намеса на Ян Зомер. 

Минута преди края на редовното време все пак испанците стигнаха до важна точка. След разбъркване при центриране резервата Жерар Морено се оказа на най-правилното място, за да изравни за 1:1. До края на срещата момчетата на Луис Енрике натиснаха, но в последните секунди голям шанс профука и друга резерва, Адама Траоре, за да може храбрите швейцарци да си тръгнат с равен. 

Швейцария - Испания 1:1

1:0 - Ремо Фройлер (26)

1:1 - Жерар Морено (89)

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Швейцария: Зомер, Фернандеш, Елведи, Аканджи, Родригес, Шакири, Джака, Фройлер, Цубер, Емболо, Сеферович;

Испания: Симон, Регилон, Торес, Рамос, Роберто, Мерино, Бускетс, Руис, Олмо, Оярзабал, Торес