Полузащитникът на шотландския Селтик Нир Битон е дал положителен тест за коронавирус, когато е пристигнал на лагер с националния отбор на Израел. Резултатът е изпратен незабавно на клубния му отбор, откъдето разкриха новината.

Битон беше част от отбора, който на 8-и октомври падна след изпълнение на дузпи на Хемпдън Парк с 3:5 и 1:1 в редовното време. Днес Израел пък ще играе своя мач от турнира Лига на Нациите срещу Чехия, в чийто редици има трима заразени с COVID-19.

По-рано Райън Кристи от Шотландия отиде в самоизолация, след като се оказа, че е бил в постоянен контакт със Стюърт Армстронг по време на лагера на шотландците. Одсон Едуар от Селтик също даде положителен резултат, завръщайки се в Глазгоу след мач на младежкия отбор на Франция до 21 години.

"Ясно е да кажем, че събитията около тези прекъсвания за националните отбори и последствията са доста разочароващи. Актуалната ситуация представлява сериозно предизвикателство за футболните отбори и тя не може да бъде обяснена нормално, се казва в гневно послание на страницата на Селтик.