Португалия, Англия, Швейцария и Холандия са четирите отбора, които ще спорят за първата в историята купа в Лигата на нациите.

Четирите отбора оглавиха своите групи в дивизия А на надпреварата, като според регламента това им дава право да се изправят един срещу друг в полуфинали в минитурнир през юни 2019 г.

Любопитното е, че и четирите тима стигнаха до финалната фаза с драматични развръзки в последните си мачове, което увеличи драстично интереса и очакванията към финалната четворка идното лято.

Европейският шампион от 2016 г. Португалия удържа със сетни сили равенство (0:0) на Италия на "Джузепе Меаца" в Милано, което ги остави лидери в тяхната група.

Португалия приспа Италия, взе първото място

Световният шампион от 1966 г. Англия се класира след инфарктен победа над Хърватия (2:1) с попадение 5 минути преди края на двубоя. Това позволи на тима на Гарет Саутгейт да прескочи Испания на първото място.

Крал Хари спечели войната на „Уембли“, Англия е във финалната четворка

Швейцария сътвори митичен обрат от 0:2 до 5:2 над третия в света Белгия и така задмина по голова разлика своя съперник в последния възможен момент.

Швейцария съсипа Белгия в истинско зрелище

Европейският шампион от 1988 г. Холандия пък изигра два велики мача в последните няколко дни. Първо, "лалетата" надиграха актуалния световен първенец Франция (2:0) у дома, а след това записаха равенство 2:2 с Германия с голове в последните 6 минути на срещата.

Лалетата бяха в Ада, но погледнаха към Слънцето и възкръснаха...

Първият в историята финален турнир на Лигата на нациите ще се проведе в Португалия. Полуфиналите ще са на 5-ти и 6-ти юни 2019 г. Мачът за третото място и финалът са на 9-ти юни.

Детайли около провеждането на срещите - стадиони и съперници, ще бъдат разяснени на 3 декември на специален жребий. 

Полуфиналисти във финалната четворка на Лигата на нациите:

Португалия
Англия
Швейцария
Холандия