Полузащитникът на Удинезе Роландо Мандрагора получи поредната доза лоши новини. След като вчера футболистът бе наказан за 1 мач заради „богохулнически изрази”, именно тази санкция може да му коства и мястото в националния отбор на Италия.

21-годишният италианец пострада след анонимен сигнал, а преразгледаните записи на срещата срещу Сампдория (1:1) доказаха, че той богохулства, което се счита за най-тежката форма ругатни в Италия.

Мандрагора попадна сред избраниците на националния селекционер Роберто Манчини за приятелските мачове срещу Франция, Холандия и Саудитска Арабия преди Мондиал 2018, на който „скуадра адзура” не участва. В момента на Апенините се спекулира, че характерът на провинението ще коства мястото на Мандрагора при обявяването на повиквателните за първите срещи в Лигата на нациите.

Предполага се, че Манчини прилага същия етичен кодекс, какъвто имаше и по времето на Чезаре Прандели. Това значи, че Мандрагора няма да получи повиквателна освен ако не спечели обжалването на санкцията. Ако футболистът остана извън групата, най-вероятният му заместник ще бъде Николо Барела от Каляри.