Фиорентина вече е част от полуфиналната фаза в Лигата на конференциите. Отстраняването на чешкия Виктория Пилзен дойде доста трудно за „виолетовите“, като те се нуждаеха от продължения, за да елиминират своя опонент. След две нулеви равенства, и 180 минути игра, трябваха още допълнителни 30, за да могат двата тима да решат спора помежду си.

От 67-ата минута нататък, съставът от Пилзен пък остана с човек по-малко, а в продълженията, класата на Фиорентина си каза думата, и успехът с 2:0, след 120 минути игра, означаваше място сред най-добрите 4 в третата по сила надпревара на стария континент. Освен това, вечерта се разви по най-добрия начин за италианските отбори, като официално Италия стана първата страна, която ще има 5 тима в Шампионската лига през следващата кампания. 

За Фиорентина пък, на полуфиналите в Лигата на конференциите, предстои среща с белгийския Брюж, като  футболистите на Винченцо Италиано ще опитат да достигнат до финал за втори пореден сезон. Съвсем очаквано, след елиминирането на Виктория Пилзен, наставникът бе много щастлив и не скри задоволството си от успеха на неговия отбор.

„Много съм доволен, защото постигнахме изключително важна победа. Може би трябваше да си решим нещата по-рано, но в никакъв случай не желаехме да стигаме до изпълнения на дузпи. Това е много рисковано, и се радвам, че в продълженията вкарахме два гола и продължаваме напред в турнира. Нашата цел беше да елиминираме Виктория Пилзен, и смятам, че се справихме добре, като от ново участие на финала ни дели много малко. Разбира се, още от началото на сезона повтарям, че този път, искаме не само да достигнем до финала, но и да спечелим трофея. Сега ще се насладим на момента, и определено съм щастлив, че Фиорентина е част от най-добрите 4 в надпреварата“, каза Италиано