Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано беше разочарован след загубата с 0:1 от Олимпиакос във финала на Лига на конференциите. Той почти сигурно си тръгва от "виолетовите". 

"Разочаровани сме за втори път. Тъжно е, защото имахме много положения за гол, момчетата направиха всичко, което можаха. Бориха се, изцедиха цели кофи с пот, създадоха положения срещу отбор, който не ти позволява да играеш добър футбол. Вратарят само рита напред и топката въобще не минава през халфовата линия. Не смятам, че заслужавахме да загубим този мач. Можехме да стигнем поне до дузпи. Това е огромно разочарование, защото в трети финал играем добре, но продължава да ни липсва опит, хитрост и малко късмет, за да стигнем до победата. Съжалявам за момчетата, но това е футболът. Трябва да приемем тези загуби. Познавам играчите и знам, че те бяха готови, заредени и концентрирани. Тези мачове се решават от това срещу кого се изправяш, но всички дадоха най-доброто, на което са способни. Не стана това, което очаквахме, но ние имахме достатъчно шансове да отбележим преди те да го сторят. Просто във финалите не ни върви", заяви Италиано.

"Загубите болят. Да изминеш целия път в две поредни години е нещо хубаво, но целта е да вдигнеш трофея, а ние не успяхме. Това е част от процеса. Пътешествието обаче е провалено, когато гледаш как другият отбор вдига отличието. Тъжно е да гледам как момчетата плачат. Наистина вярвахме, че тази година ще бъде различно. В момента чувствам горчивина, разочарование, провал, защото аз също вярвах, че можем да постигнем нещо повече. Остава един мач в неделя в Бергамо, след което ще говоря с президента", призна специалистът.