Отборът на Виляреал стартира с труден успех своето участие в Лига на конференциите. „Жълтата подводница“ се справи с полския Шампион Лех Познан, но победата изобщо не дойде лесно за Унай Емери и компания.

Все пак, след 7-голов трилър, испанският тим се наложи с 4:3 и взе ценни 3 точки по пътя към целта си, първото място в групата.

БТА
34 снимки

Според Емери, неговият отбор напълно е заслужавал победата и наставникът не скри задоволството си от добрия старт на Виляреал в Европа.

„Аз много пъти вече заявих, че срещу Лех няма да е никак лесно и изпитваме огромно уважение към тях. Не зная кой какво си е мислил, но очаквах доста труден двубой, в който ние определено имахме своите проблеми. Няма нищо леко в европейските турнири и е факт, че трябваше доста да се потрудим, за да спечелим. Победата е най-важна, чудесно е, че започнахме с успех, и можем спокойно да гледаме към следващите предизвикателства. Смятам, че резултатът е справедлив и се надявам да продължим с успешните си изяви“, каза бившият мениджър на Арсенал