Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Тунчев, сподели впечатленията си от успеха над Словацко и призна, че "смърфовете" може да се подсилят с двама футболисти в най-скоро време. 

"Беше доста трудно, но пък сме радостни, че успяхме да си свършим работата и да преминем в следващия кръг", призна Тунчев. 

"Имаме млади момчета, на които им трябва време. Още е рано да ги хвърляме в огъня. Със сигурност ще се опитаме да се подсилим на някои позиции. Има две момчета, които бяха на проби. Надявам се в най-кратко да успеем да ги картотекираме." 

"Чух ги тези неща, но мисля, че към момента няма нищо. Надявам се да останат, защото ако се разделим и с някой от тях, ще бъде доста трудно. Предстои ни сериозен мач и се надявам, че ще мога да разполагам с тези трима футболисти." 

"Треньорът на вратарите си е специалист в тази област. Разговарях и със Стоян Колев. Неговото мнение бе, че не трябва да прибързваме с включването на Лукас, защото имаме такъв случай, в който се взима добър вратар, има натиск и щом го е пуснал, не се е получило едно от най-добрите решения. Ние говорихме с него, обяснихме му, че искаме постепенно да го интегрираме."

"Правим всичко възможно. Най-важното към момента е отборът да бъде възстановен. Мачовете идват един след друг. Донякъде имаме опит от предишния сезон, когато отново бяхме с 13-14 играчи, така че мисля, че ще се справим", завърши специалистът.