Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Тунчев, сподели очакванията си за предстоящия тежък сблъсък с Копенхаген за Лигата на конференциите. 

"Надявам се с ранното ставане да сме осъзнали какво можем да постигнем. Казах на момчетата, че трябва да играем освободено, за да покажем играта, която можем", заяви Тунчев. 

"Винаги има шансове. Да, те са фаворит в мача, но ние ще направим всичко възможно да ги отстраним. С оглед на първия мач, може да съжаляваме донякъде, че не успяхме да победим." 

"Със сигурност победата им срещу Брьондби ще донесе самочувствие и увереност. Ние пък имахме нужда от почивка, за да съберат сили футболистите." 

"Салинас почувства болка в аддукторите, на загрявка усети повече болка, но към момента е окей. Казва, че се чувства добре, така че ще решаваме преди мача."

"Доста се шумеше около Митко, че едва ли не ще заминава. Радващо е, че остава, малко или много ще се успокои, защото тези писаници влияят. Това е голям плюс за отбора. Той е емблемата на Локомотив, така че се надявам, че така ще запалим и младите да следват неговия пример и да дават всичко от себе си." 

"Трансферният прозорец все още е отворен. Ако прескочим в следващия кръг, ще са ни необходими още футболисти", завърши Тунчев на заминаване.