Старши треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано беше със смесени чувства след поражението с 1:2 от Базел в първия полуфинал в Лигата на Конференциите. Двата отбора ще определят единия от финалистите в третия турнир на УЕФА на 18-и май на стадион "Санкт Якоб Парк".

"Моето мнение е, че изиграхме добър мач. Но нашият голям проблем беше, че не вкарахме втори гол при 1:0, когато определено доминирахме. А отбори като Базел са ясни като стратегия – те се опитват да извлекат максимума от всяка една ситуация, която им се открие", коментира наставникът на Ла Виола.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Жалкото е, че знаехме колко са опасни Базел при статичните положения. И бяхме наказани два пъти от такива ситуации. Те се защитават с плътно прибрани линии. Но на реванша трябва да отстраним грешките, които допуснахме днес и да не позволяваме подобни контраатаки да ни създават проблеми, казва още специалистът.

"Няма да е лесно да разбием защитния им блок при гостуването. Очаквам те да се опитат да защитят това предимство, а ние ще се опитаме да ги обърнем. Смятам, че имаме възможностите. Но се получи чудесен мач. Те спечелиха първото полувреме, сега ще се опитаме да обърнем резултата на реванша", обясни още Италиано.

Антонио Кабрал даде преднина на Виолетовите в 25-ата минута, но в последните 20 минути Базел реагира с точните изпълнения на Анди Диуф и на Заки Амдуни в последните секунди. Но Базел не беше само с тези две ситуации, след като системата за видеоповторения (ВАР) отмени техен гол в самото начало.

 

БТА / Автор: Атанас Василев