Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, заяви че не мисли за напускане на тима, въпреки спекулациите около неговото бъдеще след тежкото поражение с 0:3 от Борнемут. Нидерландецът посочи оставането в европейските турнири като основна цел на тима за утрешния двубой с Байерн Мюнхен. Победа срещу баварците утре ще гарантира на „червените дяволи“ минимум третото място в групата и продължаване в Лига Европа, а при равенство между Копенхаген и Галатасарай те все още пазят шансове за продължаване напред дори в Шампионската лига.

Тен Хаг бе попитан дали все пак гледа като на възможно спечелването на турнира, в който все още участват.

Снимки: Gulliver/GettyImages
82 снимки

„Никога не мисля за негативния сценарий. Знаем какво трябва да направим, за да останем в Европа. Никога не мисля за спечелването на един турнир в началото на сезона. Все още имаме такава възможност, но сега не държим съдбата си в наши ръце. Трябва да спечелим, за да останем в Европа“, заяви мениджърът.

Ерик тен Хаг е уверен, че неговите възпитаници могат да играят на високо ниво и да победят всеки един опонент, ако се представят на достатъчно високо ниво. Бившият наставник на Аякс, който е работил и в Байерн, е на мнение, че неговите играчи са били на достатъчно добри в големи етапи от първия двубой, но индивидуалните грешки са коствали нещо повече като точково изражение.

„Днес имаме тренировка и все още не съм сигурен за играчите, които ще са на разположение. Виктор Линдельоф е под въпрос, ще трябва да изчакаме до утре. Уверени сме, защото показахме, че можем да играем на високо ниво и да победим всеки съперник. Мачовете с Челси, Евертън и дори Галатасарай са доказателство, че този отбор може да се представя на наистина високо ниво. Моя отговорност е да се подобрим, работим за това и ще дам всичко от себе си, както и отбора. Мога да им покажа клипове от мача с Челси. Ако имаме добър план, можем да победим всеки. Имаше периоди в първия мач с Байерн, когато играхме много добре. Бяхме напълно равностойни. Допуснахме някои индивидуални грешки, които можехме да избегнем. Когато играеш срещу Байерн, трябва да си на най-високо ниво. Челси също има страхотни играчи, но ги доминирахме. През миналата година имахме възможност да разчитаме на едни и същи играчи и не се налагаше да правим толкова много промени, особено в отбрана. Това помага. Натрупва се рутина. Сега трябва да изчакаме за това. Но виждам такива проблеми и в други отбори от Висшата лига” заяви Тен Хаг.