Мениджърът на Лестър - Брендън Роджърс, иска играчите му да продължат да пишат клубната история. Ако утре "лисиците" преодолеят ПСВ Айндховен на четвъртфиналите на Лигата на конференциите, те ще стигнат до първия си полуфинал в европейските клубни турнири. Английският тим гостува в Айндховен, след като първата среща завърши 0:0.

"Да бъдеш първи в нещо винаги е приятно. Имахме това усещане с ФА Къп. Ние не сме като ПСВ, които се класират за евротурнирите 48 години подред. Ние имаме много малък опит в Европа, но израстваме“, започна бившият мениджър на Ливърпул.

„Готови сме да се възползваме от шанса. Първият мач ни дава нужния стимул. Свикнали сме да играем големи мачове в първенството. Просто трябва да поддържаме този манталитет и позитивен подход", коментира Роджърс.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

"Лисиците" продължават да са без голмайстора си Джейми Варди, който е контузен, а Уилфред Ндиди също ще пропусне мача поради травма в коляното. Джони Еванс обаче ще се завърне в тима, след като получи почивка срещу Кристъл Палас през уикенда.