За Лестър предстои може би най-важният мач за сезона. В четвъртък вечер „лисиците“ гостуват на Рома в полуфинална среща реванш от лигата на конференциите. След равенството 1:1 е трудно да се правят каквито и да е прогнози за ответния двубой, но мениджърът на Лестър Брендън Роджърс не е притеснен за бъдещето на клуба, дори при евентуално отпадане от „римските вълци“.

Според бившия наставник на Ливърпул и Селтик, евентуално отсъствие от европейските турнири през следващата кампания няма да е приятно за никого, но съставът трябва да приеме реалността, ако това се случи.

„Вярно е, че срещу Рома ни чака изключително важен мач за нашето бъдеще. Многократно вече заявих, че ние желаем да играем в Европа и през следващия сезон и искаме трофея от Лигата на конференциите. Ако загубим обаче, сме длъжни да приемем съдбата си с достойнство и да се примирим“, започна мениджърът.

„През последните години израснахме много като клуб и виждате, че всяка година сме в Европа. Трябва да продължим да се трудим и да намерим точните хора за новия сезон. Ако не успеем да стигнем до европейските турнири, това в никакъв случай няма да е фатално. Лестър има добро бъдеще и съм сигурен, че отново ще можем да се противопоставим на най-добрите“, сподели Роджърс.