Отборът на Бодьо/Глимт отново впечатли, след като наказа "любимия" си противник Рома и го победи с резултат 2:1 след обрат в първи мач от ¼-финалите на Лига на конференциите. Капитанът на гостите Лоренцо Пелегрини откри в 43-ата, но Улрик Салтнес изравни в 56-ата минута след грешка на вратаря Руи Патрисио. Хюго Ветлесен пък донесе пълния обрат в 89-ата минута и хвърли норвежката публика в екстаз.

БГНЕС / BGNES
15 снимки

Двубоят предложи доста интиргуващи моменти и битка на терена. Първото полувреме не беше най-качественото, но в края му Рома вдигна оборотите, пропусна добра възможност, но след това успя да поведе. Домакините обаче натиснаха още в началото на втората част и съумяха да изравнят след доста груба грешка на португалския страж на "вълците". В самия край на срещата Бодьо стигна и до пълния обрат след нова грешка в защитата на "джалоросите" и ще пътува до "Олимпико" с  настроение и с преднина. Реваншът е следващият четвъртък, 14.04., от 22:00 часа българско време.

По този начин норвежкият първенец няма загуба срещу римляните, след като двата тима се паднаха в една група по-рано през сезона. Тогава Бодьо/Глимт разби „вълците“ с 6:1 у дома, а на „Олимпико“ италианците се спасиха от нова загуба и завършиха наравно 2:2.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ ВИЖТЕ ТУК!


Срещата започна в спокойно темпо, като първата интересна ситуация дойде в петата минута, когато капитанът на гостите Лоренцо Пелегрини залъга съперник и стреля от дистанция, но в аут.

Четири минути по-късно отново той нанесе удар в близкия ъгъл отляво в наказателното поле, но се получи рикошет в играч на домакините и излезе в корнер.

 Бодьо отговори с опасна ситуация в 13-ата минута, когато Улрик Салтнес получи на границата на наказателното поле и нанесе изстрел, който обаче се отби от крака на Джанлука Манчини и излезе в ъглов удар.

Три минути след това норвежците бяха много близо до откриващо попадение. Жилберт Комсон задържа добре топката отдясно и изведе по прекрасен начин в наказателното поле Хюго Ветлесен, който центрира към далечната греда, а там много малко не достигна на Рунар Еспейорд да засече във вратата на Руи Патрисио.

Първият точен удар дойде в 28-ата минута и бе на сметката на Рома. Тами Ейбрахам овладя добре и комбинира с Хенрих Мхитарян, който стреля силно пред дъгата на наказателното поле, но в обсега на вратаря Никита Хайкин, който улови.  

„Вълците“ пропуснаха страхотна възможност да поведат в резултата в 37-ата минута. Мхитарян получи пред наказателното поле и намери Ейбрахам, който с чудесен финт елиминира Мариус Хойбратен и излезе сам срещу вратаря, който обаче бързо скъси дистанцията и блокира в корнер удара на английския нападател.  

Рома успя да удари в края на първата част. В 43-ата минута гостите поведоха след страхотно проведена атака. Серджио Оливейра комбинира с Мхитарян пред наказателното поле, който с едно технично докосване изведе Пелегрини отляво. Капитанът на "вълците" овладя добре и нанесе силен удар в близкия ъгъл, който се оплете в мрежата зад вратаря Хайкин за 0:1.

Още преди да са изтекли и 20 секунди от началото на втората част Амахл Пелегрино пробва удар от дистанция, но неточно покрай лявата греда на Патрисио.  

Домакините бяха по-активни след почивката и в 51-ата минута отново стигнаха до удар към вратата на Рома. Пелегрино изведе отдясно Комсон, който влезе в наказателното поле и шутира към вратата, но право в ръцете на Патрисио.

Натискът на Бодьо/Глимт даде резултат и домакините изравниха резултата в 56-ата минута. Голът обаче дойде след кошмарна грешка на вратаря Руи Патрисио. Комсон центрира отдясно, а топката попадна в Брис Вембангомо, който стреля слабо от дъгата пред наказателното поле. Получи се съвсем лек рикошет в Салтнес, а португалският страж на "вълците" направи крачка в обратната посока и опита да избие топката, която обаче попадна във вратата му за 1:1.

Три минути след това Улрик Салтнес стреля от границата на наказателното поле, но над вратата. В 62-ата минута и Елиас Хаген пробва удар, но неточно.

Рома беше много близо до втори гол в 71-ата минута, когато капитанът Пелегрини отправи топовен удар от дистанция, като топката летеше заплашително към горния ляв ъгъл на Хайкин, който обаче показа чудесен рефлекс и изби с една ръка в ъглов удар.

Пет минути по-късно Оливейра изведе отляво в наказателното поле отново Пелегрини, който прати топката във вратата, но беше вдигната засада на капитана на Рома, а попадението не беше зачетено.

"Вълците" отново заиграха по-силно в края на полувремето и в 78-ата минута много активният Пелегрини комбинира с Ейбрахам, който шутира отляво в наказателното поле, но покрай дясната греда на домакините.

В 81-ата минута и норвежците погледнаха отново към вратата на Патрисио. Резервата Виктор Бонифасе стреля ниско от дистанция, но право в ръцете на португалския страж на гостите, който този път улови уверено.  

Мачът вървеше към равенство, когато в 89-ата минута Бодьо стигна до пълния обрат. Резервата за Рома Матиас Виня извърши глупаво нарушение до аутлинията, близо до флагчето за изпълнение на корнер. Пелегрино центрира от свободния удар в наказателното поле, където защитата на "вълците" допусна огромна грешка, като оставиха Хюго Ветлесен съвсем сам и нанесе силен удар с глава. Топката рикошира именно във Виня и влетя във вратата на невярващия Патрисио - 2:1.

До края на мача Рома натисна в търсене на изравняването, като резервата Елдор Шомуродов имаше най-чистата възможност в петата минута от добавеното време. Тогава нападателят скочи най-високо в наказателното поле и нанесе опасен удар с глава, който обаче премина на сантиметри над напречната греда. Така завърши и двубоят. Реваншът е на 14.04., четвъртътък, от 22:00 часа българско време.


FT | БОДЬО/ГЛИМТ – РОМА  2:1

0:1 Лоренцо Пелегрини (к) 43'

1:1 Улрик Салтнес 56'

2:1 Хюго Ветлесен 89'

Лига на конференциите, ¼-финал, първи мач

Стартови състави на двата отбора:

БОДЬО/ГЛИМТ (4-3-3): 12. Никита Хайкин - 3. Алфонс Сампстед, 18. Бреде Мо (к), 4. Мариус Хойбратен, 5. Брис Вембангомо - 10. Хюго Ветлесен, 23. Елиас Кристоферсен Хаген, 14. Улрик Салтнес - 77. Гилбърт Коумсън, 28. Рунар Еспейорд, 11. Амахл Пелегрино  

Старши треньор: Киетел Кнудсен

РОМА (3-4-2-1): 1. Руи Патрисио - 24. Мараш Кумбула, 3. Рожер Ибанйес, 23. Джанлука Манчини - 59. Никола Залевски, 27. Серджио Оливейра, 4. Брайън Кристанте ж.к., 2. Рик Карсдорп - 7. Лоренцо Пелегрини (к), 77. Хенрих Мхитарян - 9. Тами Ейбрахам  

Старши треньор: Жозе Моуриньо


Главен съдия: Сердар Гьозубююк, Нидерландия

Стадион: „Аспмира“, Бодьо, Норвегия