Лацио допусна изненадващо поражение от АЗ Алкмаар в първи мач от 1/8-финалите на Лигата на конференциите у дома в Рим с 1:2. Въпреки тежкото поражение треньорът на „орлите“ – Маурицио Сари, остана спокоен и опита да намери логичните причини за загубата.

„Създадохме много, можехме да спечелим поне с 4:2, но направихме много грешки пред вратата. Говорих на футболистите за това преди мача. Загубили сме фокус и сега вкарваме по-малко голове, въпреки че създаваме повече положения. Това означава, че сме загубили неприязън и фокус. В основата на играта ни имаше много грешки, ситуации, които можехме да избегнем“, заяви Сари, цитиран от клубния сайт Lazionews.eu.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Италианецът също така си позволи да коментира и съдийството, като и в този аспект остана необичайно спокоен.

„Дори в Италия има съдии от този тип, които позволяват по-свободна игра и физически контакт без да свирят нарушения. Не мисля, че пострадахме от съдийството, ние сами позволихме да ни обърнат, защото допуснахме два гола, които можехме да избегнем, а пък и не успяхме да реализираме седем или осем гола“, каза още бившият треньор на Емполи, Наполи, Челси и Ювентус.

Реваншът в Нидерландия е на 16 март (четвъртък) от 22:00 българско време.