Лацио загуби с 1:2 от АЗ Алкмаар в първи осминафинал в Лига на конференциите. Двубоят се проведе на "Олимпико" и започна страхотно за домакините, които поведоха чрез Педро Родригес. Нидерландският тим обаче стигна до обрат чрез Вангелис Павлидис (45) и Милош Керкез (62). 

Домакините започнаха по-добре мача и поведоха в 18-ата минута. Тогава Педро Родригес получи пас от Матия Закани в наказателното поле и с шут от воле матира вратаря за 1:0. Попадението беше прегледано от ВАР за евентуален фал в атака, но съдиите прецениха, че такъв няма и голът беше признат. 

Осем минути по-късно Педро отново се оказа на стрелкова позиция, но Мат Райън отрази неговия шут. Малко след това опасен удар на Свен Мийнанс профуча покрай вратата. 

В края на първата част Йеспер Карлсон подаде към Вангелис Павлидис, който със страхотен удар от около 11-12 метра вкара за 1:1. В продължението на първото полувреме Сергей Милинкович-Савич можеше отново да изведе Лацио напред в резултата, но пропусна. 

АЗ направи пълен обрат в 62-ата минута. Тогава Карлсон с нов страхотен пас изведе Милош Керкез в наказателното поле и унгарецът матира Луис Максимиано за втори път. 

До края на двубоя "орлите" можеше да стигнат до равенството, но Фелипе Андерсон пропусна да се разпише.