Отборът на Лестър успя да се класира за 1/4-финалите в турнира Лига на конференциите, въпреки че загуби гостуването си на Рен с 1:2. В първия мач обаче „лисиците“ бяха спечелили с 2:0 на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и така с общ резултат от 3:2 продължава към следващата фаза.

Бенжамен Буриго изведе домакините напред в осмата, но Уесли Фофана изравни в 51-ата минута. Победата за французите донесе Флавиен Тайт в 75-ата минута, но това се оказа недостатъчно за домакините.

БТА / BTA
29 снимки

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс бе направил четири промени от мача с Арсенал от уикенда. Голямата новина бе, че Уесли Фофана не само се завърна в групата, а дори започна като титуляр. Това бе първи му мач през този сезон, след като по време на предсезонната подготовка счупи крака си. Чаглар Союнджу му отстъпи мястото си. Джеймс Джъстин, Юри Тилеманс и Уилфред Ндиди също бяха титуляри.

Доган Алемдар започна на вратата на Рен в отсъствието на контузения Гомис. Това бе дебют за младежкия национал на Турция в евротурнирите.

Домакините започнаха силно и стигнаха до ранно попадение още в осмата минута, когато Бенжамен Буриго засече отблизо ниско центриране на Терие отляво. При едно единоборство в хода на атаката Марк Олбрайтън получи разтежение и трябваше да бъде заменен от Луукман.

В 15-ата минута Лестър имаше добра възможност да изравни, но удар на Барнс рикошира в Агер, което даде шанс на Алемдар да спаси. До почивката Рен държеше повече топката и атакуваше по-често, но така и не успя да нанесе нов точен удар.

Лестър започна добре второто полувреме и в 51-вата минута Фофана отбеляза завръщането си с гол, след като засече центриране от корнер на Луукман.

Рен обаче отново върна интригата в 75-ата минута, когато Труферт премина лесно през Лукман и Джъстин, след което намери Гируси в наказателното поле. Последният продължи към Флавиен Тайт, който не остави шансове на Шмайхел за 2:1.

До края на двубоя Рен не успя да стигне до така важния трети гол и напуска Лигата на конференциите за сметка на Лестър.