Тотнъм е застрашен от това да отпадне от евротурнирите още преди груповата фаза на Лигата на конференциите, след като загуби безславно с 0:1 гостуването си на Пасош Ферейра в първи двубой от плейофния кръг на новата надпревара.

В изцяло променен състав седмият в Премиър лийг от миналия сезон не успя да стигне до нито едно чисто положение и да регистрира нито един точен удар срещу завършилия на пето място в португалската Примейра. Лукас Силва донесе успеха на домакините в самия край на първото полувреме.

Лондончани владееха повече топката през първата част, но положенията бяха пред вратата на Голини. Единствено Хил направи добро впечатление в променения състав на "шпорите". Напълно логично Пасош Ферейра взе преднина в самия край на първото полувреме, когато Нуно Сантос изведе с прехвърлящо подаване Лукас Силва, който завърши хладнокръвно с удар покрай Голини.

През второто полувреме Тотнъм опита да наложи натиск, но той имаше само териториални измерения. В 52-рата минута малко не достигна на Дохърти да засече топката на далечната греда, а до края английският тим така и не успя да стигне до чиста голова възможност. Така, ако иска да играе в групите на Лигата на конференциите, Тотнъм ще трябва след седмица да заложи на доста по-сериозен състав.