Ювентус се наложи над Удинезе с 1:0 като гост в двубой от последния 38-и кръг в италианската Серия А. Единственото попадение в срещата бе дело на Федерико Киеза през второто полувреме. „Бианконерите“ се нуждаеха от победа и грешка на Рома, за да влязат в топ 6, но се случи само първото условие.

На Ювентус му бяха отнети 10 точки от италианската футболна федерация и ще трябва да се задоволи в участие в плейофите в Лигата на конференциите, след като завърши на 7-о място с актив от 62 точки. Удинезе пък приключва сезон 2022/23 на 12-а позиция с 46 пункта в актива си.

Двубоят започна на изключително ниско темпо, но Ювентус владееше инициатива в преимуществени части от първото полувреме.

Първата по-опасна възможност пред някоя от двете врати бе в 32-рата минута, когато след центриране в наказателното поле на Удинезе Леонардо Бонучи засече с глава, но топката рикошира в право в напречната греда.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Ювентус. В 61-ата минута Адриен Рабио получи топката на чиста позиция в наказателното поле на Удинезе и шутира, но топката прелетя покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Марко Силвестри.

Така се стигна до 68-ата минута, когато след многоходова комбинация от страна на Ювентус, Мануел Локатели комбинира с Федерико Киеза в наказателното поле, който се обърна с удар ниско по тревата прати топката в долния ляв ъгъл и порази целта, за да изведе „бианконерите“ напред в резултата.