Министерството на вътрешните работи на Северна Македония и Бюрото за обществена сигурност настояват срещата от II квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Македония ГП и ЦСКА да не се играе в столицата Скопие.

МВР на югозападната ни съседка изпратило предложение до Северномакедонската футболна федерация мачът да се играе в Струмица, а не Скопие поради увеличения брой събития в столицата и ангажиментите на полицията и органите за сигурност. Северномакедонската футболна федерация изпрати искането до УЕФА, но досега не е получен отговор.

„Във всеки случай ще гарантираме безопасното провеждане на мача, където и да се играе“, заявиха от Министерството на вътрешните работи пред вестник „Републиката“.

Бюрото за обществена сигурност е изпратило писмо до Северномакедонската футболна федерация, в което се казва, че МВР не може да гарантирана сигурността при провеждането на този мач.

Освен това, според тази неофициална информация, в писмото се посочва, че проблемът не е в полето на Северномакедонската футболна федерация, а че този мач не може да се играе в Скопие, т.е. дори на националния стадион „Тоше Проески“, където играе мачовете си националният отбор на Северна Македония.

От Бюрото за обществена сигурност настояват двубоят между Македония ГП и ЦСКА да се играе в Струмица.