Астън Вила се класира за полуфиналите на Лига на конференциите след драма с дузпи срещу Лил. Бирмингамци бяха спечелили първия мач с 2:1, а същият резултат се получи и в реванша, но в полза на "кучетата". Юсуф Язъджъ откри в 16-ата минута, а в 68-ата Бенжамен Андре удвои. Мати Кеш се разписа три минути преди края на редовното време, за да прати срещата в продължения. При тях победител не беше излъчен и така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях Емилиано Мартинес отрази ударите на Набил Бенталеб и Бенжамен Андре и класира отбора си напред. 

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Лил излезе напред в резултата в 16-ата минута. Габриел Гудмундсон центрира остро в наказателното поле на гостите и Юсуф Язъджъ с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0. 

В 25-ата минута "кучетата" можеше да стигнат до втори гол. Бенжамен Андре засече центриране от фал на Язъджъ, но топката срещна лицето на Емилиано Мартинес и не влезе във вратата му. 

Мати Кеш бе изведен сам срещу Люка Шевалие в 42-ата минута, но вратарят на Лил успя да спаси удара му. 

В началото на втората част Юри Тилеманс сбърка и позволи на Хакон Харалдсон да му отнеме топката, но ударът на исландеца мина покрай вратата. 

Лил поведе с 2:0 в 68-ата минута. Харалдсон центрира от корнер в наказателното поле на Астън Вила, където Бенжамен Андре засече топката с глава, тя след това срещна първо напречната греда, а след това и левия страничен стълб на вратата и влезе във вратата. 

Вила намали пасива си в 87-ата минута. Люка Шевалие улови центриране в наказателното поле, но се сблъска с Набил Бенталеб и изпусна топката. Кълбото се озова в Мати Кеш, който със силен удар вкара за 2:1. 

Резултатът се запази до края на редовното време и срещата влезе в продължения. 

Астън Вила направи много голям пропуск в 100-ата минута. Леон Бейли отправи много опасен удар, който Люка Шевалие успя да отрази, но веднага последва добавка с глава на Дъглас Луис, който потърси опразнената врата, но Шевалие успя да се намеси повторно и да избие топката в корнер. 

В 119-ата минута Шевалие отрази удар на Джон Дюран. Така се стигна до изпълнение на дузпи. При тях за Емилиано Мартинес спаси ударите на Набел Бенталеб и Бенжамен Андре, докато за бирмингамци само Леон Бейли не успя да се разпише.