Тази вечер предстоят реваншите от полуфиналите в Лига на конференциите. Сблъсъците АЗ Алкмаар - Уест Хем и Базел - Фиорентина стартират в 22.00 часа и след техния край ще знаем отборите, които ще играят на финала в Прага на 7 юни. 
 
Уест Хем влиза като фаворит в мача с Аз Алкмаар не само заради победата с 2:1 у дома в първата среща. "Чуковете" са спокойни за мястото си във Висшата лига и ще хвърлят всички сили, за да достигнат финала на третия по сила клубен европейски турнир. Аз Алкмаар  обаче не е за подценяване, още повече, че прави добър сезон в Ередивизи. Тимът продължава да се бори за Tоп 3 с Аякс, като само на две точки от амстердамския гранд два кръга преди края на първенството. 
 
Базел определено е голямата изненада на тазгодишния турнир от Лигата на Конференциите. Швейцарският тим влиза в реванша с гол аванс, след като направи пълен обрат при гостуването на Фиорентина и измъкна победа с 2:1 след късен гол на Зеки Амдуни. Базел е едва шести във временното класиране в Швейцария три кръга преди края, като претърпя унизително поражение през уикенда при гостуването на Санкт Гален с 1:6. Базел, който елиминира ЦСКА по пътя си към групите, никога не е играл финал в Европа. Фиорентина пък преследва първи финал в европейски клубен турнир от близо 60 години. Отборът има шансове и за още един трофей, след като се класира за финала за Купата на Италия и на 24 май ще се изправи срещу Интер. 
 
22.00  |  АЗ Алкмаар - Уест Хем (1:2 в първия мач)
 
22.00  |  Базел - Фиорентина (2:1 в първия мач)