Капитанът на българския национален отбор по футбол - Кирил Десподов, влезе като резерва за своя ПАОК Солун в гостуването на Абърдийн и отбеляза гол само няколко секунди след появата си. По този начин той даде тон за знаменит обрат от 0:2 до 3:2.

„Двуглавите орли“ губеха с два гола до 73-ата минута, когато бившият футболист на Лудогорец се разписа отблизо. Десетина минути по-късно Виейриня изравни, а в самия край на добавеното време Щефан Швааб беше точен от дузпа и донесе третата поредна победа на ПАОК в група „G“ на Лигата на конференциите.

Снимки: БГНЕС / BGNES
31 снимки

Вместо българския национал от първата минута по десния фланг на атаката на ПАОК стартира Андрия Живкович. През първото полувреме гостите доминираха, но така и не успяха да отбележат попадение, като в 12-ата минута бяха най-много близо до попадение, когато Янис Константелиас се освободи със страхотен финт в наказателното поле, но след удара му топката срещна десния страничен стълб на домакините.

През второто полувреме обаче ситуацията на терена рязко се промени и само пет минути след почивката Абърдийн поведе. Джак Маккензи центрира от левия фланг, никой от бранителите на ПАОК не можа да изчисти и Боян Миовски необезпокояван прати топката в мрежата.

Снимки: БТА / BTA
12 снимки

Осем минути по-късно гърците отново сгрешиха фатално и Данте Полвара беше изведен сам срещу Доминик Котарски. Последва техничен удар, който бе точен – 2:0 за Абърдийн.

При този резултат Разван Луческу направи тройна смяна, но Десподов не беше сред футболистите, които се включиха в игра. Българинът влезе чак в 73-ата минута на мястото на Тайсон и още с първото си докосване върна интригата. Той спринтира през центъра и засече подаването на празна врата от Константелиас за втория си гол с екипа на ПАОК.

Само две минути по-късно Десподов отново създаде напрежение в наказателното поле на Абърдийн, но не успя да нанесе точен удар.

В 80-ата минута Десподов проби отдясно и центрира към Магомед Оздоев, но неговият удар с глава попадна право в ръцете на Келе Рос.

Четири минути след това Виейриня посрещна една лошо отбита топка и я прати в мрежата за 2:2. При удара на португалеца имаше рикошет в крака на защитник на Абърдийн, който заблуди Рос.

Това обаче не беше краят. В четвъртата минута от добавеното време, при поредната атака на гостите, Щефан Швааб беше съборен в наказателното поле, а реферът от Австрия не видя нарушението срещу своя сънародник, но след намесата на ВАР посочи бялата точка. Самият Швааб изпълни наказателния удар и донесе пълния обрат и третата поредна победа на ПАОК в групата.

В класирането "черно-белите" са първи с девет пункта, с три пред втория Айнтрахт Франкфурт. Абърдийн е трети с един пункт, колкото има и послесният ХИК Хелзинки.