ЦСКА загуби с 2:3 от Рома в последния си мач от груповата фаза на Лига на конференциите. Два гола за „вълците” на „Васил Левски” вкара Тами Ейбрахам. Нападателят се разписа в 15-ата и 53-ата минути, а едно добави Борха Майорал в 34-ата минута. За „червените” точен беше изпадналия в немилосто до този момент Хамза Чатакович в 75-ата минута, а в продължението на мача Яник Вилдсхут оформи крайното 2:3. Това бе първо попадение за нидерландското крило след идването му на "Армията" през лятото. 

ЦСКА Рома ЛК

източник: sofascore.com

„Вълците” започнаха вихрено двубоя и до голяма степен решиха всичко в мача до полувремето, а след третия гол значително намалиха оборотите. Това позволи на домакините да се върнат в срещата с две попадения, но за повече нямаше време.

Възпитаниците на Стойчо Младенов завършват на последно място в група С с голова разлика 2:13. Рома успя да се възползва от грешката на Бодьо/Глимт в Украйна срещу Зоря и зае първата позиция с 13 точки. Норвежкият шампион остава втори с точка по-малко, докато Зоря е трети със седем пункта.

Антон Узунов
89 снимки

Срещата започна с по-настъпателни действия на италианския клуб. Гостите опитаха няколко центрирания в началните минути, които не затрудниха отбраната на "червените". До 7-ата минута играчите на Жозе Моуриньо изпълниха 4 корнера, но без резултат.

В 15-ата минута Рома излезе напред в резултата. Защитата на ЦСКА не успя да изчисти топката. Борха Майорал овладя в наказателното поле и намери Рик Карсдорп отдясно. Нидерландският краен защитник пусна успоредно подаване за оставения непокрит Тами Ейбрахам и за нападателя не представляваше никаква трудност да насочи в опразнената врата от 1-2 метра.

"Червените" опитаха бързо да отговорят. В 19-ата минута Йоан Бай центрира от корнер, а Жорди Кайседо успя да се освободи, но нанесе слаб удар и Даниел Фузато нямаше проблеми да улови.

LAP.bg
100 снимки

Постепенно римляните намалиха оборотите и дори Едоардо Бове и Джанлука Манчини си заработиха жълти картони за груби влизания. Защитата на ЦСКА отново се пропука сериозно в 34-ата минута. Бове проби отдясно и центрира в наказателното поле. Никой не успя да играе с топката и кълбото попадна в Матиас Виня. Крайният бранител намери Борха Майорал, който от десетина метра с пета насочи във вратата, а Бусато не успя да реагира по най-добрия начин и кълбото се озова във вратата за 0:2. 

В 39-ата минута Томас Лам проби през центъра и намери Георги Йомов отдясно. Крилото обаче пое топката много нескопосано, но все пак успя да спечели корнер, след като Ибанес изби с шпагат. Топката срещна в ръката на бразилския защитник, но тя бе прибрана плътно до тялото и за дузпа няма как да става дума. 

В 43-ата минута резултатът можеше да стане класически. Тибо Вион сбърка в центъра, което позволи на Майорал да овладее топката. Испанският нападател проби през центъра, успя да елиминира защитник и се озова очи в очи с Бусато, но направи непростим пропуск, стреляйки над вратата.

На полувремето Стойчо Младенов смени Георги Йомов с Яник Вилдсхут. Втората част започна с удар от далечна дистанция на Карло Мухар, но хърватинът не намери очертанията на вратата. В 53-ата минута обаче "вълците" направиха преднината си класическа. Ейбрахам овладя центриране отдясно, с едно движение елиминира Лам и Матей и със силен удар от дузпата матира Бусато за трети път. 

Малко след това Лам получи пред наказателното поле на гостите, но отправи изключително неточен удар. В 59-ата минута Вилдсхут проби отляво, навлезе в наказателното поле и потърси горния далечен ъгъл, но стреля над вратата. Секунди по-късно Жорди Кайседо отправи удар с глава след центриране на Вион от пряк свободен удар, но Фузато изби в корнер. В 63-ата минута Калоян Кръстев и Хамза Чатакович се появиха на терена на мястото на Кайседо и Вион.

Минута по-късно Рома получи право да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Зад топката застана Жордан Верету, който отправи силен удар, но в стената.

ЦСКА успя да върне едно попадение в 75-ата минута. Йоан Бай проби отдясно, навлезе в наказателното поле и намери резервата Чатакович. Босненският футболист овладя и от около десетина метра с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:3.

В 85-ата минута резервата на Рома Николо Дзаниоло получи нова контузия през този сезон и беше заменен от Ебрима Дарбо. Домакините стигнаха и до втори гол, но твърде късно, за да се надяват на нещо повече от почетна загуба. Вилсдхут получи пред наказателното поле и с майсторски шут прати топката във вратата на Фузато.


ЦСКА - Рома 2:3

0:1 Тами Ейбрахам (15)

0:2 Борха Майорал (34)

0:3 Тами Ейбрахам (53)

1:3 Хамза Чатакович (75)

2:3 Яник Вилдсхут (90+2)

ЦСКА: Бусато, Пламен Гълъбов, Юрген Матей /к/, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион (63 - Хамза Чатакович), Жеферсон, Карло Мухар, Георги Йомов (46 - Яник Вилдсхут), Йоан Бай, Жорди Кайседо (63 - Калоян Кръстев)

Резерви: Димитър Евтимов, Хамза Чатакович, Калоян Кръстев, Асен Дончев, Бисмарк Чарлс, Иван Турицов, Яник Вилдсхут, Георги Чорбаджийски

Треньор: Стойчо Младенов

Рома: Даниел Фузато, Ибанес, Мараш Кумбула, Джанлука Манчини /к/, Рик Карсдорп, Матиас Виня, Жордан Верету, Браян Кристанте, Едоардо Бове (57 - Гонсало Вияр), Борха Майорал (67 - Николо Заниоло (85 - Ебрима Дарбо), Тами Ейбрахам (67 - Елдор Шоморудов)

Резерви: Пиетро Боер, Давиде Мастрантонио, Гонсало Вияр, Рикардо Калафиори, Елдор Шоморудов, Николо Заниоло, Амаду Диавара, Ебрима Дарбо, Никола Залевски, Майса Ндиайе, Филипо Трипи, Жоел Першон

Треньор: Жозе Моуриньо

Ж.к. Тибо Вион (ЦСКА); Едоардо Бове, Джанлука Манчини, Мараш Кумбула (Рома)

Съдия: Ник Уолш

Стадион: "Васил Левски"