След създаването на Лига на конференциите правилата за излизане от групите на Лига Европа и новосформирания европейски клубен турнир се променят.

Поради тази причина е много важно на кое място ще се класират двата ни евроучастника Лудогорец (ЛЕ) и ЦСКА (ЛК). 

Ако разградчани заемат първото място в своята група, то те ще прескочат един кръг и отиват директно на осминафинал във втория по сила европейски клубен турнир. Ако са втори, тогава ще им се наложи да играят плейфи с някой от третите отбори в ШЛ и за класиране на 1/8-финал.

При трето място българският шампион отива на плейофи срещу някой от заелите второ място отбори в групите на Лига на конференциите.

Ако ЦСКА спечели своята група, и той ще прескочи един елиминационен кръг, тъй като ще се озове директно на 1/8-финал. При второ място ще трябва да се изправи в плейоф за класиране на осминафинал срещу някой от заелите трето място в групите на Лига Европа.

На плейофите не могат да се паднат два отбора от една и съща страна, но на 1/8-финалите - могат.

Т.е. има шанс Лудогорец и ЦСКА да се изправят един срещу друг на 1/8-финал в Лигата на конференциите. Ако "червените" заемат трето или четвърто място в своята група, приключват участието си в Европа.