Треньорът на Бенфика Жорже Жезус не остана длъжен на своя колега Антонио Конте от Ювентус и заяви, че неговият тим се е класирал за финала в Лига Европа, понеже е бил по-добър в двата полуфинални мача между португалския и италианския шампион.

Снощи „лисабонските орли“ удържаха 0:0 като гости в Торино и на 14 май ще се върнат в града за финалния мач от турнира срещу испанския Севиля. Решаващ за това се оказа резултатът от първия двубой, който приключи при 2:1 за Бенфика.

„Бенфика си заслужи мястото във финала, понеже играхме по-добре в двата мача, бяхме по-добри от Ювентус и в Лисабон, и в Торино“, каза Жезус. „Юве е добър тим, но в защита играхме много добре.“

„Имахме предимство от първия мач и на реванша контролирахме движението им в нашата половина. Заслужавахме да стигнем до финала, понеже просто бяхме по-добри“, допълни специалистът по отношение на снощния мач, в който от 67-ата минута до края португалците играха с човек по-малко заради двата жълти картона на Енцо Перес. В добавеното време пък Николас Гайтан бе изнесен на носилка при вече извършени три смени от Жезус.

„Мислех, че няма да ни е леко да се справим с тези ситуации, докато Юве атакуваше. Знаехме, че трябва да останем спокойни и нашите футболисти се справиха. Според мен Бенфика даде урок за това как един отбор трябва да се брани. Не е леко с 9 човека срещу Пабло Освалдо, Карлос Тевес и Фернандо Йоренте.“

„Дали е имало дузпа за тях? Не мисля така. И в Лисабон те се оплакваха от съдията“, допълни Жезус.