Отборът на Виляреал тръгна с успех в груповата фаза на Лига Европа, побеждавайки като домакин Цюрих с 2:1 в мач от група L на турнира. В другата среща от пъвия кръг в групата турският Османлъспор победи Стяуа с 2:0.

В Испания тимът на Цюрих поведе с ранен гол, но допусна обрат още до почивката. Гостите дръпнаха с 1:0 във 2-ата минута след като Армандо Садику реализира със силен удар от дистанция.

Виляреал обаче върна едно попадение в 28-ата минута, когато Пато овладя топката и преодоля вратаря на съперника за 1:1. В добавеното време на първата част Жонатан Дос Сантос със страхотен изстрел край лявата греда даде преднина на домакините за 2:1.

След почивката футболистите на Виляреал имаха превъзходство, но не успяха да се разпишат за трети пък. В 65-ата минута Рафаел Сантос Боре опита мерника си, но Андрис Ванинс спаси, а в 72-ата Никола Сансоне вкара топката във вратата на Цюрих, но преди това бе отсъдена засада и резултатът остана 2:1 за Виляреал.

В другата среща от групата Османлъспор победи Стяуа с 2:0 като домакин с два гола през второто полувреме.

Иначе през първите 45 минути Габриел Тамаш стреля отлично от пряк свободен удар, но се размина на сантиметри от целта, а в 31-ата Александру Бурчеану опита не лош изстрел, но защитник на Стяуа изби навреме.

Гостите имаша още възможности, като в 39-ата Адриан Попа бе замесен в опасна ситуация пред вратата на Османлъспор, а минута по-късно Бурчеану наскочи защитата на съперника и стреля с глава, но край лявата греда.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Стяуа остана с човек по-малко и това на практика предреши двубоя. Габриел Еначе получи втори жълт картон и съответно червен.

С 10 човека през втората част румънският тим отстъпи на домакините. Още в 62-ата минута Константин Нита Флорин трябваше да спасява вратата си след удар на Рахийм Лавал от Османлъспор, а в 64-ата домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Шейх Диабате превърна в гол за 1:0.

Десет минути по-късно, в 74-ата Амину Умар бе точен за 2:0 и така донесе успеха на Османлъспор.

Стяуа до последно не се отказа и в 79-ата Аднан Аганович стреля обещаващо, но втаратя на домакините спаси и в крайна сметка резултатът остана 2:0.