Виляреал постигна убедителна домакинска победа с 4:1 срещу Цюрих в мач от група „А“ на Лига Европа. „Жълтата подводница“ не срещна сериозна съпротива от швейцарския тим.

Двубоят започна перфектно за Виляреал, който поведе още в 6-та минута. Дос Сантос и Вието добре организираха атаката. След това топката стигна до Херард Морено, който можеше да се опита да вкара, тъй като бе изведен на добра позиция, но прецени, че е по-добре да подаде към Кани, който не сбърка и отбеляза за 1:0.

Цюрих успя да изравни резултата в 43-та минута. Япи Япо центрира от фаул в наказателното поле на Виляреал, след което топката стигна до Чикауи, който бе оставен непокрит и продължи към Марко Шьонбехлер, който вкара за 1:1.

В добавеното време на първата част Вието бе близо до това да върне преднината на Виляреал, но ударът му бе спасен от Коста.

Виляреал започна силно второто полувреме и отбеляза втори гол в 57-та минута. Херард Морено подаде към Еспиноса, който намери Вието в наказателното поле на Цюрих и той не пропусна да се разпише.

Домакините вкараха трети гол в 60-та минута, а негов автор бе Бруно Сориано.

Виляреал изцяло контролираше ситуацията и в 68-та минута Херард Морено бе изведен на добра позиция от Кани, но ударът му бе отразен от Коста.

Джовани дос Сантос направи резултата 4:1 за Виляреал с гол в 78-та минута.

В другия мач от групата Борусия Мьонхенгладбах постигна разгромна победа с 5:0 срещу Аполон.

Виляреал води в класирането със 7 точки, докато Борусия е втори с 5. Аполон е трети с 3, а Цюрих има 1 и е на последното четвърто място.