Европейската футболна централа УЕФА може да изхвърли отбора на Аустрия Виена след случилото се по време на мача от Лига Европа с испанския Атлетик Билбао (0:3).

На трибуните на стадион „Франц Хор” безредиците започнаха още в 20-та минута, след като феновете се опитаха да нахлуят на терена и да прекратят срещата.

В самото начало на мача запалянковците на домакините издигнаха нацистки плакати, а УЕФА реши да наказва строго подобни прояви.

Полицията едвам се справяше с опазването на феновете, които бяха обезумели и се опитваха да влязат от всички постъпи към терена.

Съдията Одвар Моен се наложи дори да прекрати за няколко минути срещата, тъй като ситуацията на трибуните бе експлозивна.

Запалянковците на домакините хвърляха по терена купища предмети, бомбички и димки, като съдията се наложи да спре мача за около пет минути.

Президентът на австрийския клуб се опита да успокои страстите по трибуните, но не успя и феновете на Аустрия Виена пробиха кордона и се сляха с агитката на Атлетик Билбао, което принуди съдията Одвар Моен да спре мача.

В продължение на почти половин час, играчите от двата отбора останаха в съблекалнята

Очаква се Аустрия Виена да понесе сериозни наказания и дори може да бъде изхвърлен от турнирите за пет години.