Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа - Бешикташ, направи изненадващо равенство 2:2 на свой терен срещу борещия се да не изпадне тим на Коняспор.

Словакът Петер Грайчяр даде преднина на гостите на Инюню в 16-ата минута, а съотборникът му Махамаду Кере от Буаркина Фасо си вкара автогол за 1:1 в 27-ата.

Домакините поведоха с 2:1 в пет минути преди почивка, когато точен бе друг словак – Филип Холошко. Коня стигна до хикса на чужд терен в 62-ата, когато Грайчяр вкара втория си гол в двубоя.

Звездата на Бешикташ Рикардо Куарешма получи травма и бе заменен минута преди почивката от Ерхан Гювен.

Грандът от Истанбул е шести в класирането с 21 точки, докато Коняспор е 15-и с едва десет точки от 13 мача. Лидер е Трабзонспор с 29 точки от 12 срещи.

Бешикташ гостува на ЦСКА в София на 2 декември от 20:00 часа в мач от петия кръг на двубоите в Група L на Лига Европа.

Съставът на Бешикташ срещу Коняспор: Гьонен, Тораман, Юзюлмез, Хилберт, Ернст, Рикардо Куарешма (44’-Гювен), Мехмет Аурелио (73’-Юсал), Гюлюм, Родриго Табата, Мерт Нобре, Холошко.

Друг тим от Група L на Лига Европа - Рапид Виена разгроми с 5:0 последния ЛАСК Линц в мач от 16-ия кръг на австрийската Бундеслига след 4 гола на Хамди Салихи и един на Рене Гартлер, като се изкачи на шесто място в класирането с 23 точки, на 8 зад водача Рийд.