Интер и Днипро са тимовете, които успяха да се класират за 1/16-финалите на турнира Лига Европа след изиграването на последните срещи от груповата фаза в група F.

Италианският тим завърши 0:0 при гостуването си в Азербайджан на Карабах и успя да помогне на Днипро. Азербайджанският тим вкара гол, с който можеше да победи италианците и да се класира напред, но съдията отмени попадението.

ВИДЕО ОТ МАЧА КАРАБАХ - ИНТЕР

Тимът от Украйна спечели с ценното 1:0 срещата си срещу Сент Етиен и си проби път напред.

Французите създадоха по-опасните положения пред вратата на Бойко в първите минути на срещата, но домакините съумяха да се противопоставят успешно. Днипро отправиха първия опасен удар към Рюфие в 26-ата минута чрез Кравченко, но вратарят на гостите отби в корнер.

Зозуля в следващата минута стреля опасно с глава, но топката беше избита встрани от френски футболист.

ВИДЕО ОТ МАЧА ДНИПРО - СЕНТ ЕТИЕН

До края на полувремето голове не паднаха и победителят трябваше да се определи през втората част.

Сент Етиен тръгна бурно в първите минути на втората част, опитвайки се да вкара бърз гол, но не съумя да го стори.

В 66-ата минута домакините реализираха ценния си гол. Ротан стреля към Рюфие, топката уцели гредата, върна се наказателното поле на гостите, попадна във Федецки, който от няколко метра я прати в мрежата. Влезлият като смяна Гама нацели гредата в 73-ата минута.

До края на двубоя двата състава създадоха още опасности пред двете врати, но нови голове не паднаха и щастливците се оказаха футболистите на Днипро.